Het African Dinner

Guinese, Congolese, Zuid-Amerikaanse, Europese en Aziatische invloeden, dat is meer dan genoeg voor een culturele mix. Twee en een halve week geleden vond ons tweede internationale diner plaats. Het was een gezellige en kleurrijke avond.

Bij aankomst konden gasten de Afrikaanse sfeer al voelen door het typische Guinese drankje ‘Bisabe’ te proeven. Daarnaast was er Congolese en Guinese muziek van artiesten zoals Koffi Olomide en Quartier Latin te horen.

De gerechten

Als voorgerecht werd er ‘Semassatouyi’ geserveerd. Dit is een en vissoep met cassave uit Guinee. Volgens Fatou wordt deze vissoep vooral gemaakt voor mensen die ziek of zwanger zijn. Het is een gerecht om van aan te sterken en op te knappen.

Het hoofdgerecht was het Congolese gerecht “fufu avec poulet à la sauce tomate et feuille de manioc”. Alleen al aan de naam is de Franse invloed te zien. Congo is een lange periode een kolonie van België geweest. Het gerecht is erg West Afrikaans door de gebruikte ingrediënten uit deze regio. Er werden cassavebladeren gebruikt in plaats van de wortels van de cassave die zijn gebruikt in het voorgerecht. Voor de meeste gasten was het African dinner waarschijnlijk de eerste keer dat zij “fufu” hebben geprobeerd. Fufu is een van de meest bekende gerechten in West- en Centraal Afrika en wordt vaak van cassave of yam gemaakt. Alleen Fufu eten kan iets droog zijn, dus werd het samen met een tomaten-pindasaus geserveerd. Als nagerecht hebben onze gasten genoten van ‘Lakiri’. Lakiri is een Guinese maismeel-yoghurt gerecht met druiven.

De hoogtepunten van de avond waren de Afrikaanse modeshow en dans verzorgd door Fatou, Marie-José, Juan en Paul. Het internationale diner was een groot succes. Nogmaals dank aan de vrouwen van United Kitchen die van de locatie een Afrikaanse danszaal hebben gemaakt. De avond was kleurrijk, gekruid, vol met temperament en vooral gezellig! We willen Brownies&Downies heel erg bedanken voor het gebruik van de geweldige locatie en hun bijdragen aan het succes van de avond!

The African dinner

Guinean, Congolese, South-American, European and Asian influences are more than enough for some cultural mixture. Two and a half week ago our second international dinners took place. It was a cheerful and colorful evening.

When walking in, our guest could already taste the theme of Africa, by trying the typical Guinean drink called “Bisabe”. Music of Congolese and Guinean artist like Koffi Olomide or Quartier Latin made Central and West-Africa feel omnipresent.

The dishes

As a starter we served “Semassatouyi” which is a fish soup with cassava originating from Guinea. According to Fatou this fish soup is traditionally made in Guinea if people are sick or pregnant. So it is a real strengthening meal!

As a main dish we had Congolese “fufu avec poulet à la sauce tomate et feuille de manioc”. Hearing the name of the dish you already notice the French influence. Congo was colonized by Belgium for a long time. However, the dish itself looked very West African because of the typical ingredients from the region. This time we used cassava leafs instead of the cassava roots like they were used in the starter. For most of the people at our international dinner it was probably the first time they tasted “fufu”. Fufu is one of the most popular dishes in West and Central Africa and is often made out of cassava or yams. Fufu itself can be a bit boring so we served it with an aromatic tomato peanut sauce. As dessert our guest enjoyed “Lakiri”, a Guinean cornflower-yoghurt dish with grapes.

Highlights of the evening were the fashion show and the African dance of Fatou, Marie-José, Juan and Paul. The international dinner was a great success.Thanks to the women of United Kitchen we were able to turn the “Brownies&Downies” location into an African ballroom.The evening was colorful, spicy, full of temperament, but also very cozy! We want to express our gratitude to Brownies&Downies for using the great location and making this event a success!